Babysvømning

6 ugers babysvømnings forløb i Hovedgård

Giv din baby en god oplevelse i det 34 grader varme vand. Der er max 8 på holdet af gangen med 45 min i vandet.

Babysvømning giver barnet en følelse af velvære og minder barnet om tiden i mors mave.

Af hygiejniske årsager er det vigtigt, at barnet både har en badeble og badebukser på i vandet.

Motorisk udvikling

Aktiviteterne i vandet stimulerer barnets motoriske udvikling, koordinationsevne, balance og styrker barnets muskler, samtidig med at det styrker båndet mellem barn og forælder.

Udover dette lære barnet selvredende livredning. Dette indebærer at holde fast i bassinkanten, selv kravle op på kanten, vende sig fra mave til ryg og dermed skabe frie luftveje, samt flyde på maven.

Vær opmærksom

Vi anbefaler at barnet tidligst starter til babysvømning omkring 8 ugers alderen og mindst vejer 4 kg. Det er vigtigt at være opmærksom på barnets signaler i vandet under hele timen. Hvis barnet får blå læber, bliver rød hen over øjenbrynene, svær at få øjenkontakt med eller grædende, er det tid til at gå op. Det skal være en god oplevelse for både barn og forældre, også i omklædningsrummet efter træningen. Heller gå op lidt før, og have en god oplevelse med omklædning også. Babyer omkring 2-3 måneder kan ofte kun klare at være i vandet 15-20 min de første gange, derefter kan tiden øges.

Hvis barnet bliver svær at få øjenkontakt med og virker tom i blikket eller bliver rød hen over øjenbrynene, er det tegn på overstimulering, og vi anbefaler derfor, at gå op, så der også er energi til omklædning.

Følg vores holdtræninger på facebook

Følg med her