GLA:D Knæ/Hofte

GLA:D på klinikken

Hos fysioterapeuterne i Hovedgård, kan vi nu også tilbyde træning til knæ -og hofteartrosepatienter efter GLA:D konceptet.

Både Annette, Hanne og Nikolaj har været på kursus.

GLA:D konceptet

Godt liv med arthrose i Danmark, er et koncept, der stammer fra Sverige, hvor mere en 1200 fysioterapeuter og ergoterapeuter har gennemgået konceptet.

Behandlingen er evidensbaseret, og det betyder, at der er videnskabelig dokumentation for at træningen virker på arthrosesmerter i knæ og hofter og derved også på livskvaliteten.

Klinik for fysioterapi i Hovedgård har uddannede fysioterapeuter, der står klar til træne med borgere, der har smerter i knæ og hofter pga. arthrose.

Træningen

Træningen foregår på små hold, hvor man får en grundig undervisning i øvelserne, overvåges og korrigeres til man kan klare sig på egen hånd.

Øvelserne kaldes NEMEX, som er en forkortelse af NEuroMuscular EXercise. På dansk: neuromuskulær træning. Træningen bygger på biomekaniske og neuromuskulære principper og fokuserer på, hvordan det arthroseramte led belastes. Øvelserne optimerer belastningsforholdene i leddet og udføres i rolig tempo og med høj kvalitet.

Programmet

Træningen består i:

– Et indledende besøg hvor vi fastlægger dit startniveau for træning og drøfter dine mål

– 2 gange undervisning om ryggen, smerter og hvad du selv kan gøre

– 16 gange vejledt træning over 8 uger

– Et afsluttende besøg hvor vi tester hvor meget du har forbedret dig og drøfter din videre plan

– Indsamling af oplysninger om hvordan det går dig i et register for at blive klogere på rygsmerter og rygbehandling

Kom godt igang

Vi tilstræber at man starter på hold, men øvelserne kan sagtens senere laves hjemme med få hjælpemidler. Træningsprogrammet er individuelt og tilpasses den enkelte ud fra funktionsniveau og mål. Øvelserne er enkle og kan stort set laves af alle, men udfordringen er kvalitet og kontrol i øvelserne. Træningen skal gerne følges op af ca. 30 minutters fysisk aktivitet om dagen. (Gåture – cykling m.m. ).

Træningen kræver ikke henvisning fra lægen, men det vil være billigere, så prøv at tale med lægen om GLA:D kunne være noget for dig.